jouw website in google

de vindbaarheid van jouw website in google hangt af van vele factoren. je wilt niet alleen gevonden worden op je bedrijfsnaam, maar ook op je producten of diensten. zoekmachineoptimalisatie verbetert de vindbaarheid van jouw website.

je bent online, wat nu?

even geduld! het duurt altijd even voordat google de pagina's van jouw nieuwe website heeft geïndexeerd. maar als dat niet gebeurt is de kans groot dat er wat mis is met de vindbaarheid van je website.

vindbaarheid

de vindbaarheid van jouw website hangt samen met een enorme hoeveelheid factoren. url- en html-structuur, metadescriptions, paginatitels en keywords zijn enkele bekende factoren, maar ook unieke content en het aantal (waardevolle) links naar jouw site toe zijn van belang. hoe beter jouw website tegemoet komt aan de "verlangens" van google, hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten.

keywords

natuurlijk word je goed gevonden op je bedrijfsnaam! jouw bedrijfsnaam is waarschijnlijk de naam van je website en tevens je domeinnaam. reden genoeg voor google om je te vinden. gaan we echter kijken naar de producten die je verkoopt, of de diensten die je levert, dan wordt het moeilijker, want dan ben je waarschijnlijk niet meer de enige.

als je begint met het maken van een nieuwe website is het belangrijk om direct na te denken over de belangrijke keywords en dit vast te leggen in de webstrategie. zo kan er in alle fases van de ontwikkeling rekening worden gehouden met consequent gebruik van deze keywords.

positie in de zoekresultaten

de eerste drie posities in google zijn het meest waardevol en diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de waarde vanaf pagina 2 verwaarloosbaar is. oftewel: als jouw website (op andere keywords dan je bedrijfsnaam) van pagina 2 naar pagina 1 stijgt, kun je veel meer bezoekers verwachten!

zoekmachineoptimalisatie

zoekmachineoptimalisatie, of seo (search engine optimization), is het proces waarin de gemiste kansen met betrekking tot de vindbaarheid van je website worden geanalyseerd en verbeterd, waardoor je website stijgt in de zoekresultaten van google.

ben je benieuwd op welke punten jouw website verbeterd en geoptimaliseerd kan worden met betrekking tot de vindbaarheid? neem dan vrijblijvend contact met me op.